IVN Junior Rangers en avonturengroep Biezunjer

Op vrijdag 26 april was het zover! De IVN Junior Rangers van Nationaal Park de Meinweg en de Roersoldaote van Biezunjer zijn op pad geweest om mee te doen met Nationaal Kampioenschap Tegelwippen in Roermond! Ze hebben de handen uit de mouwen gestoken door te strooien met tuincomplimenten met behulp van de tuin check kaarten van IVN Natuureducatie in het gebied rondom de Eiermijn in Roermond. Met behulp van een bingo kaart hielden ze de score bij in een straat welke tuin het meeste geschikt was voor verschillende plant en diersoorten. Deze tuin heeft van hen het tuincompliment ontvangen! Daarna hebben ze tegels gewipt en hier eigen gemaakte zaadbollen in gegooid. 

De gewipte tegels hebben zij opgegeven op Meedoen – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl) zodat ze meetellen voor de Roermondse tegelstand. Gemeente Roermond doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen en neemt het in de Limburgse battle op tegen Venlo, Maastricht en Sittard-Geleen. Met deze tegels erbij op de teller maakt Roermond meer kans om te gaan winnen dit jaar! 

Waarom zijn deze avontuurlijke jongeren op pad gegaan hiervoor? Omdat het leuk is om te doen én omdat het wateroverlast voorkomt bij veel regen, verkoelend werkt met warm weer en goed is voor vogels, insecten en andere dieren. Zo zorgen zij met deze actie voor een fijnere groenere leefomgeving.

Heb je deze activiteit gemist en wil jij graag meer de natuur in? Je kunt je vanaf 12 jaar opgeven om mee te gaan met de Junior Rangers op de Meinweg via Junior Rangers – Nationaal Park De Meinweg (natuurparkenlimburg.nl) of sluit tussen 8-12 jaar aan bij een avonturengroep van Biezunjer via Biezunjer – #2uurnatuur

Wil je niet aansluiten bij een groep maar heb je al jouw eigen groep? Download hier de handleiding van deze activiteit om het zelf ook te doen!   

Deze activiteit werd georganiseerd door NK Tegelwippen Roermond, Biezunjer en IVN Junior Rangers van NationaalPark Meinweg in de Natuurverbindersmaand. Wil jij weten wat jij nog meer kunt doen, leren, ontdekken of beleven? Kijk op www.natuurverbinders.nl

NK-Tegelwippen 2024

  • Doe ook mee
  • Leg een geveltuin aan
  • Battle for Limburg
  • Waterklaar

Vraag een geveltuin aan

Wil je een geveltuin aanleggen in de openbare ruimte? De gemeente helpt je bij de aanleg.

Buurttoolkit:

  • Zet een buurtactie op
  • Tegelspotkaart
  • Plantenbieb

Op de hoogte blijven?

Mis geen sprong, draai of wip! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat met het NK Tegelwippen in Roermond te maken heeft. Ontvang exclusieve verhalen, handige tips en updates over aanstaande evenementen.

Sluit je aan bij onze sprankelende community en laat ons samen de straten van Roermond opvrolijken, tegel voor tegel!