Buurt actie

samen met buurtgenoten aan de slag

Tegels wippen is natuurlijk leuker als je het samen doet! Zijn er in jouw straat, buurt of wijk onbenutte mogelijkheden voor vergroening zoals onnodig verharde pleinen, speelplaatsen of brede stoepen?

Dan is het NK Tegelwippen 2024 een goed moment om samen met buurtgenoten aan de slag te gaan. Sluit je aan bij een Buurt Team zoals in ‘t Vrijveld, start jouw eigen buurt actie of sluit je aan bij de “Natuurmakers” van De Groene Transformator (De Groene Transformator) of start je eigen initiatief.

Buurt Teams 

In verschillende Roermondse wijken willen buren samen met elkaar hun buurt vergroenen. Deze Buurt Teams zijn nog altijd op zoek naar ondersteuning en/ of goede vergroeningsideeën. Sluit je hierbij aan, als je je wijk wilt vergroenen. Dit zijn de actieve Buurt Groen op dit moment:

  • Groencommissie ‘t Vrijveld

Staat jouw Buurt Team nog niet in dit rijtje? Stuur ons dan een e-mail:  roermond@tuinenvanzuid.nl  

Zelf een initiatief starten

Is er nog geen Buurt Team in jouw wijk? Bundel dan de krachten in jouw buurt; maak genoeg buren enthousiast voor het starten van een groen initiatief, maak een plan en schets een ontwerp. Stel samen een datum vast. Belangrijk is dat iedereen ook mee wil werken bij het onderhoud van het nieuwe groen. Elkaar persoonlijk aanspreken werkt altijd beter om buurtgenoten actief mee te laten doen en je maakt het leuker iets samen te doen als je het resultaat daarna met elkaar viert. Lees meer over deze aanpak in onze BuurtToolkit (link toevoegen naar buurttoolkit)

Wil je ondersteuning vanuit ons? Wij kunnen informatieve teksten en/of flyers aanleveren voor jouw buurt actie zodat jullie samen de Groenste Straat van Roermond kunnen maken.
Wil je inspiratie? Neem contact op met een ander Buurt Team in de gemeente Roermond.
Kom je er niet uit of wil je geïntroduceerd worden bij een Buurt Team? Mail dan naar roermond@tuinenvanzuid.nl.

NK-Tegelwippen 2024

  • Doe ook mee
  • Leg een geveltuin aan
  • Battle for Limburg
  • Waterklaar

Vraag een geveltuin aan

Wil je een geveltuin aanleggen in de openbare ruimte? De gemeente helpt je bij de aanleg.

Buurttoolkit:

  • Zet een buurtactie op
  • Tegelspotkaart
  • Plantenbieb

Op de hoogte blijven?

Mis geen sprong, draai of wip! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat met het NK Tegelwippen in Roermond te maken heeft. Ontvang exclusieve verhalen, handige tips en updates over aanstaande evenementen.

Sluit je aan bij onze sprankelende community en laat ons samen de straten van Roermond opvrolijken, tegel voor tegel!