Of je nu een tegel de tuin uitwerkt en vervangt voor een mooie voorjaarsbloeier, of het hele terras overhoop haalt, meld jouw ’gewipte’ tegels gauw aan dan tellen je tegels mee voor de Roermondse tegelstand in de Limburgse Battle waarin wij de uitdaging aangaan met Maastricht, Venlo en Sittard-Geleen om de meeste tegels te wippen!
Via de website van het NK Tegelwippen worden tegels opgegeven door bewoners en gemeenten. Dit wordt gedaan door een invulformulier waarin de volgende gegevens worden achtergelaten: naam, e-mailadres, gemeente, aantal gewipte tegels plus een bewijsfoto. Geef je gewipte tegels hier op.
Een tegel is 30x30cm en er zitten 11 tegels in een vierkante meter. Beton en asfalt tellen ook mee. Grind en halfverharding verwijderen telt voor de helft van de oppervlakte mee.
Hoe omgaan met zand? Zand, wat doe je ermee? – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)
Voor het ophalen van tegels zet gemeente Roermond een Tegelophaalservice in.
Met een tegeltaxi worden tegels gratis voor jou opgehaald! De data, waar je de tegels kunt neerleggen en hoe je je hiervoor kunt inschrijven wordt bekend gemaakt via de website NK Tegelwippen Roermond en aangekondigd op onze social media kanalen. Hou deze in de gaten!
Deelnemende gemeenten strijden in hun klassement om de Gouden Schep. De gemeente die van alle gemeenten de meeste tegels wipt, wint de Gouden Tegel.
De echte sterspelers, de ‘wippers’, maken kans op verschillende prijzen: Elke week wordt er iemand uit alle inzendingen genomineerd door een vakjury. Een van deze inzendingen wordt de Wipper van de Maand en daarmee overspoeld met mooie (tuin)prijzen. Het publiek stemt uiteindelijk op hun favoriet, dat wordt de Landelijke Publiekswipper 2024.
De puntentelling binnen de klassementen wordt gedaan op basis van TPI (gewipte tegels per 1000 inwoners), de gemeente met de hoogste TPI wint een Gouden Schep (verdeeld over drie klassementen). Gemeente Roermond valt in klasse B 50.000-100.000 inwoners.