Samen met buurtgenoten aan de slag

Tegels wippen is natuurlijk leuker als je het samen doet! Zijn er in jouw straat, buurt of wijk onbenutte mogelijkheden voor vergroening zoals onnodig verharde pleinen, speelplaatsen of brede stoepen?
Dan is het NK Tegelwippen 2024 een goed moment om samen met buurtgenoten aan de slag te gaan. Sluit je aan bij een Buurtteam zoals in ‘t Vrijveld, start jouw eigen buurtactie of sluit je aan bij de vrijwilligersgroep van We Green The World.

Buurtteams 

In verschillende Roermondse wijken willen buren samen met elkaar hun buurt vergroenen. Deze Buurtteams zijn nog altijd op zoek naar ondersteuning en/ of goede vergroeningsideeën. Sluit je hierbij aan, als je je straat, buurt of wijk wilt vergroenen. Dit zijn de actieve Buurtteams op dit moment:

  • Groencommissie ‘t Vrijveld

Staat jouw Buurtteam nog niet in dit rijtje? Stuur ons dan een e-mail: roermond@tuinenvanzuid.nl  

Zelf een initiatief starten

Is er nog geen Buurtteam bij jouw in de buurt? Bundel dan de krachten; maak genoeg buren enthousiast voor het starten van een groen initiatief, maak een plan en schets een ontwerp. Stel samen een datum vast. Belangrijk is dat iedereen ook mee wil werken bij het onderhoud van het nieuwe groen. Elkaar persoonlijk aanspreken werkt altijd beter om buurtgenoten actief mee te laten doen en je maakt het leuker iets samen te doen als je het resultaat daarna met elkaar viert.

Wil jij graag samen met anderen iets organiseren om jouw straat of buurt te vergroenen? Hier vind hét stappenplan dat je helpt om jouw actie goed voor te kunnen bereiden: Een straat- of buurtactie opzetten doe je zo! | NK Tegelwippen Roermond (nk-tegelwippen-roermond.nl)

We green The World

Stichting We Green The World is een stichting uit de gemeente Roermond. Met de steun van donateurs, sponsoren en vrijwilligers vergroenen zij buurten, wijken, leefomgevingen en buitengebieden. Ze planten bomen, struiken en bloemstroken. Dat ziet er mooi uit, zorgt voor een fijnere leefomgeving en is goed voor bijen, vlinders en insecten. Het bevordert de biodiversiteit. Doe jij ook mee? Kom in actie voor vergroening – We Green the World (wgtw.nl)

Vraag een geveltuin aan

Wil je een geveltuin aanleggen in de openbare ruimte? De gemeente helpt je bij de aanleg.