Partners

Het NK Tegelwippen in Roermond doen we in samenwerking met vele partners:

IVN Roermond e.o.

IVN Roermond e.o. is actief in de gemeenten Roermond, Roerdalen, Maasgouw, Leudal en Echt-Susteren. In dit gebied zijn vele mooie natuurgebieden te vinden. O.a. Nationaal Park de Meinweg, het Swalmdal, De Doort, het Leudal, Luzenkamp. Zij organiseren natuuractiviteiten voor jong en oud waaronder cursussen over het vergroenen van tuinen. 

De Junior Rangers van Nationaal Park van het IVN zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die het leuk vinden vinden om geregeld met elkaar op pad te gaan in de natuur.

Meer informatie: IVN op Facebook


We Green The World

Met de steun van donateurs, sponsoren en vrijwilligers vergroent stichting We Green The World de leefomgeving in Roermond e.o. met specifieke planten, struiken, bloemstroken en bomen. In samenwerking met We Green The World bieden we de Tegeltaxi aan.

Meer informatie: We Green the World (wgtw.nl)


De Groene Transformator

Het duurzaamheidscentrum van Roermond is dé plek voor al je duurzame inspiratie! Loop binnen in het inspiratiehuis voor een gesprek over groene tuinen of hemelwater afkoppelen. Of bekijk naast de ingang een mooi voorbeeld van een geveltuin met kruidenspiraal gemaakt van de uitgehaalde tegels door de vrijwilligers. Door te abonneren op de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle groene activiteiten die hier plaatsvinden. Ook de activiteiten van het NK Tegelwippen kun je op deze agenda terugvinden.  

Meer informatie: De Groene Transformator


Groei&Bloei Roermond e.o.

Deze actieve vereniging is voor iedereen met groene vingers (of die groene vingers wil krijgen), maar ook zeker voor mensen die van mooie tuinen kunnen genieten. Op deze onderwerpen organiseren zij activiteiten zoals lezingen over besdragende planten, plantenruilbeurzen en stellen zij planten beschikbaar voor het NK Tegelwippen Roermond vanuit de 200 leden tuinen in de omgeving. 

Meer informatie: Activiteiten (groei.nl)


Imkerij de BIJdrage

Michelle Smeets is de oprichter en imker van Imkerij deBIJdrage. Ze is van maart tot september bezig met de BIJen. In de winkel wordt honing verkocht, maar Michelle houdt zich ook bezig met educatie d.m.v. lezingen en ze geeft ook workshops waarin ze pleit voor vergroening van tuinen.


Buurtvereniging ’t Vrijveld

De buurtvereniging bestaat al sinds 1985. Met als doel de sociale binding binnen de wijk te vergroten. Om dit te bereiken organiseren ze verschillende activiteiten voor volwassenen, kinderen én senioren. De groencommissie organiseert onder andere plantenruilbeurzen en promoot het NK Tegelwippen in Roermond. 


Het Cuypershuis

Dit museum organiseert onder andere exposities rondom architectuur en hedendaagse interieurvormgeving. Zoals de expositie WaterSpiegelingen. Het doel van deze expositie is bewustwording te creëren voor de waarde van water en te laten zien wat we kunnen doen om onze watervoetafdruk te minimaliseren. Je kunt in de winkel een kroostegel kopen die ook deel uitmaakt van de wisselexpositie als duurzame vervanging van een stoeptegel. 


Weefkring Midden Limburg

Deze weefkring bestaat uit een groep enthousiaste wevers. Sommige weven al jaren, anderen pas kort en zijn lid geworden na het volgen van een basiscursus. De wevers hebben een project opgepakt om stoeptegels te vergroenen d.m.v. kunst.


Het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg 

Met meer dan 1000 leden is deze vereniging actief in het uitvoeren van veldonderzoek en het publiceren hierover. Vanuit Kring Roermond wordt met een excursie speciale aandacht besteed aan planten die tussen of op stenen groeien in de binnenstad van Roermond. Tijdens het botanisch stoepkrijten van stoepplanten wordt aandacht gevraagd voor het NK Tegelwippen door te flyeren. 


OBS Aan de Roer

Op basisschool Aan de Roer in Roermond hebben we de kick-off bijeenkomst gevierd van de eerste editie van het Roermondse NK Tegelwippen. Ook hebben we samen met de kinderen de Tegelspot activiteit opgezet.

Meer informatie: OBS Aan de Roer – OBS Aan de Roer

Vraag een geveltuin aan

Wil je een geveltuin aanleggen in de openbare ruimte? De gemeente helpt je bij de aanleg.