Buurttoolkit – handleiding voor je eigen buurtactie

5 – De actie uitvoeren

Het is zover! Alles is geregeld, de tegels worden gewipt en de planten gaan erin. Begin met een korte veiligheidsinstructie over de beschikbare te gebruiken materialen als ze worden uitgedeeld.

Hou gedurende de actie zelf bij hoeveel tegels er werkelijk worden verwijderd. Dit kan altijd afwijken van de inschatting aan de voorkant. Wanneer iedereen enthousiast aan de slag gaat kunnen er zomaar meer tegels worden gewipt!

Superbelangrijk! Vergeet geen foto’s te nemen! Zowel voor, tijdens als na de actie. Zulke foto’s zijn leuk voor jezelf, maar ook voor anderen om dit te delen. Het maakt zichtbaar wat er allemaal gebeurt in de gemeente Roermond. Als je deze foto’s deelt met ons via roermond@tuinenvanzuid.nl kunnen wij ze gebruiken op de Social media om anderen te inspireren. Via dit e-mail adres kun je ons ook uitnodigen om een aantal enthousiaste deelnemers te interviewen waarvan we na afloop een nieuwsbericht van kunnen maken met citaten en mooie foto’s. De foto’s heb je ook nodig om in te voeren op www.nk-tegelwippen-roermond.nl. Alleen dan tellen ze mee voor de Roermondse Tegelstand.